Allmän info om kurser

Plats

Reiki-kliniken Vegagatan 1 i Göteborg.
Info om kommunikationer finns här.

Reiki-kliniken Vegagatan 1: Hållplats utanför dörren
Vegagatan 1 i Göteborg
Vy från Reiki-klinikens dörr: Oscar Fredriks kyrka.

Anmälan

Om du är ny elev sker antagning till kurserna efter ett personligt samtal, då vi gemensamt kommer fram till om kursen passar dig. Du kan preliminäranmäla dig genom Bokadirekt.se, gun.mossbjerling@reikikliniken.se eller till Gun; 070-227 61 01. Om du blir antagen efter eventuellt samtal mejlar vi info och anmälningsfaktura. Platsen bokas definitivt när anmälningsavgiften på 800 kr är betald till vårt plusgiro 85 79 73-2, bankgiro 5772-4742 eller Swish 123-320 76 69. Denna avgift är inkluderad i hela kursavgiften och den gäller endast för den specifika kurs och kursdatum som bokas. Vid återbud betalas avgiften inte tillbaka. Resterande kursavgift betalas senast 3 dagar före kursstart.

Eftersom problemet med smittspridning kvarstår gäller undantagsregeln nu till december 2020: Skulle du misstänka dig vara smittbärare vid kurstillfället ska du avboka och då får du tillbaka hela avgiften.

Boende

För dig som behöver övernattning rekommenderar vi ett prisvärt boende som erbjuder varierande prisklasser för enkelrum, dubbelrum och flerbäddsrum. Det ligger några kvarter ovanför Reiki-kliniken. Gäster kan parkera i deras garage för 75 kr/dygn (april 2020).
Slottsskogen Hostel
Vegagatan 21
031-42 65 20

Kvalitetsäkring

På Reikikurserna prioriteras kvalité, så vi tar max 12 deltagare och skapar tid för reflektioner, frågor och diskussioner. Målet är att varje elev ska bli självständig och lita på sig själv i sitt Reikiutövande. Vi informerar om patientsäkerhetslagen och det ingår alltid manual och/eller bok. Reikikurserna inkluderar ett uppföljningsmöte och fortsatt support efter behov. Efteråt får eleverna skriva en kursutvärdering och vi uppmuntrar till konstruktiv kritik för att förbättra kurserna. Elever har sedan möjlighet att gå med i Reiki-Ringen i Väst som har Reikimöten på Reiki-kliniken.

Så länge restriktionerna för smittspridning kvarstår följer vi rekommendationerna och har dessutom halverat maxantal elever.

Fika ingår

Det finns alltid te, kaffe, kex, knäckebröd och honung i väntrummet, men på kurser och workshoppar ställs det oftast fram frukt och lite till. Vi fikar tillsammans, men du kan också komma i god tid och sätta dig ner med en kopp te och kex och invänta att vi börjar. I väntrummet finns mycket litteratur som du kan passa på att läsa.

Handla på förlagskontoret

På Reiki-kliniken kan du handla direkt från Secourong Förlag. Då slipper du fraktavgifter och privatkunder kan handla för nedsatta hämtpriser. En del finns på lager, medan annat behöver beställas i förväg.

Reiki är friskvård

Reiki är godkänd av Skatteverket som en friskvårdsmetod, både som behandling och som utbildning för självhjälp. Det innebär att kostnaden för arbetsgivare är avdragsgill enligt de gängse reglerna, och att det då är en skattefri förmån för arbetstagaren. Sedan kan förstås varje arbetsgivare själv bestämma hur arbetstagaren får använda bidraget.

Det händer också att Försäkringskassan beviljar långtidssjukskrivna att få ersättning för Reikibehandlingar och Reikikurser.

Vetenskap och beprövad erfarenhet

På denna sida finns mycket material om forskning och klinisk dokumentation om Reiki:
https://secourong.com/reiki/forskning

Praktisera seriöst

Här har vi samlat råd och information till dig som vill praktisera Reiki, på hobbynivå eller i egen firma:
https://secourong.com/reiki/praktisera-seriost

Personuppgifter

Vi registrerar personuppgifter på elever och personer som deltagit på våra evenemang. Uppgifterna kan inkludera namn, adress, epostadress, telefonnummer och genomförda kurser. Syftet är att ha kännedom om elevens behörighet när det gäller fortsättningskurser, repetitionskurser, inköp av manualer, diplom, sigill och symboler.

Vissa elevregister delas till tredje part efter elevens samtycke. Syftet är att verifiera elevens utbildning och behörighet till huvudorganisationen för att eleven ska kunna handla, ansöka till fortsättningskurser, få information, samt få publicera sin lärarutbildning på respektive hemsida. Eleven kan när som helst ta tillbaka sitt samtycke och begära att raderas ur registret och/eller avsäga sig epostutskick. Detta gäller följande utbildningar:

  • Holy Fire® Karuna Reiki®master delas till The International Center of Reiki Training, USA.
  • Angelic Reiki® delas till The Foundation of Cosmic Fire, Skottland.

Alla uppgifter hanteras enligt Dataskyddsförordningen (GDPR), Patientdatalagen(2008:335) och Bokföringslagen (1999:1078).
Mer info här om hur vi behandlar personuppgifter.