Allmän info om kurser

Plats

Reiki-kliniken Vegagatan 1b i Göteborg.
Info om kommunikationer finns här.

Reiki-kliniken Vegagatan 1b: Hållplats utanför dörren
Vegagatan 1b i Göteborg
Vy från Reiki-klinikens dörr: Oscar Fredriks kyrka.

Anmälan

Du kan preliminäranmäla dig genom Bokadirekt.se, gun.mossbjerling@reikikliniken.se eller till Gun; 070-227 61 01. Om du är ny elev sker antagning till kurserna efter ett personligt samtal. Sedan får du mer info och anmälningsfaktura via epost. Platsen bokas definitivt när anmälningsavgiften på 800 kr är betald till vårt plusgiro 85 79 73-2, bankgiro 5772-4742 eller Swish 123-320 76 69. Denna avgift är inkluderad i hela kursavgiften och den gäller endast för den specifika kurs och kursdatum som bokas. Vid återbud betalas avgiften inte tillbaka. Resterande kursavgift betalas senast 4 dagar före kursstart.

Eftersom problemet med smittspridning kvarstår gäller undantagsregeln nu tills vidare: Skulle du misstänka dig vara smittbärare vid kurstillfället ska du avboka och då får du tillbaka hela avgiften.

Boende

För dig som behöver övernattning rekommenderar vi Slottsskogens Hostel som är ett prisvärt boende där Reiki-klinkens elever får 15% rabatt. De har en mycket välkomnande och tillmötesgående personal och fräscha gemytliga lokaler med varierande prisklasser för enkelrum, dubbelrum och flerbäddsrum. Det ligger några kvarter bort på samma gata som Reiki-kliniken. Gäster kan parkera i deras garage från 80 kr/dygn (okt 2021).

Kontakta Reiki-kliniken för att få rabattkoden!

Slottsskogens Hostel: https://sov.nu
Vegagatan 21
031-42 65 20

Kvalitetsäkring

På Reikikurserna prioriteras kvalité, så vi tar max 12 deltagare och skapar tid för reflektioner, frågor och diskussioner. Målet är att varje elev ska bli självständig och lita på sig själv i sitt Reikiutövande. Vi informerar om patientsäkerhetslagen och det ingår alltid manual och/eller bok. Reikikurserna inkluderar ett uppföljningsmöte och fortsatt support efter behov. Efteråt får eleverna skriva en kursutvärdering och vi uppmuntrar till konstruktiv kritik för att förbättra kurserna.

Covid-restriktioner: Maxantalet i grupperna är fortfarande reducerat, men beroende på aktiviteten. Vi hjälps åt att hålla avstånd men då det inte är möjligt används munskydd. Handsprit finns lättillgängligt. Vid misstanke om att vara smittbärare får eleven hela kursavgiften tillbaka.

Rabatt på medlemskap i Reiki-Ringen

Efter Reikikurser är det viktigt att praktisera mycket och då är det bra att vara med i den ideella föreningen Reiki-Ringen i Väst som har regelbundna möten på Reiki-kliniken. Reiki-klinikens elever har 50% rabatt om de betalar medlemskapet inom en vecka efter avslutad Reikikurs.

Fika ingår

Det finns alltid te, kaffe, kex, knäckebröd och honung i väntrummet, men på kurser och workshoppar ställs det oftast fram frukt och lite till. Vi fikar tillsammans, men du kan också komma i god tid och sätta dig ner med en kopp te och kex och invänta att vi börjar. I väntrummet finns mycket litteratur som du kan passa på att läsa.

Handla på förlagskontoret

På Reiki-kliniken finns även Secourong Förlag så du kan handla direkt därifrån och slippa fraktavgift. En del finns på lager, medan annat behöver beställas i förväg. Elever kan handla böcker m.m. för rabatterade priser på kurserna.

Reiki är friskvård

Reiki är godkänd av Skatteverket som en friskvårdsmetod, både som behandling och som utbildning för självhjälp. Det innebär att kostnaden för arbetsgivare är avdragsgill enligt de gängse reglerna, och att det då är en skattefri förmån för arbetstagaren. Sedan kan förstås varje arbetsgivare själv bestämma hur arbetstagaren får använda bidraget.

Det händer också att Försäkringskassan beviljar långtidssjukskrivna att få ersättning för Reikibehandlingar och Reikikurser.

Vetenskap och beprövad erfarenhet

På denna sida finns mycket material om forskning och klinisk dokumentation om Reiki:
https://secourong.com/reiki/forskning

Praktisera seriöst

Här har vi samlat råd och information till dig som vill praktisera Reiki, på hobbynivå eller i egen firma:
https://secourong.com/reiki/praktisera-seriost

Personuppgifter

Vi registrerar personuppgifter på elever och personer som deltagit på våra evenemang. Uppgifterna kan inkludera namn, adress, epostadress, telefonnummer och genomförda kurser. Syftet är att ha kännedom om elevens behörighet när det gäller fortsättningskurser, repetitionskurser, inköp av manualer, diplom, sigill och symboler.

Vissa elevregister delas till tredje part efter elevens samtycke. Syftet är att verifiera elevens utbildning och behörighet till huvudorganisationen för att eleven ska kunna handla, ansöka till fortsättningskurser, få information, samt få publicera sin lärarutbildning på respektive hemsida. Eleven kan när som helst ta tillbaka sitt samtycke och begära att raderas ur registret och/eller avsäga sig epostutskick. Detta gäller följande utbildningar:

  • Angelic Reiki® delas till The Foundation of Cosmic Fire, Skottland.

Alla uppgifter hanteras enligt Dataskyddsförordningen (GDPR), Patientdatalagen(2008:335) och Bokföringslagen (1999:1078).
Mer info här om hur vi behandlar personuppgifter.