Info för Reiki-klinikens aktiviteter

Reiki-kliniken adress i Göteborg

Plats

Från 1 maj 2023 finns Reiki-kliniken i röda huset på lilla affärsgatan i Kungssten. Det tillhör sydvästra Göteborg, men postadressen är:
Reiki-kliniken
Långedragsvägen 21
426 71 Västra Frölunda

Kommunikationer, parkering, kontakt

Information om hur du kontaktar oss, samt hittar hit och parkerar finner du här: reikikliniken.se/kontakt

Tillgänglighet

Vi har en reserverad parkering för kunder och patienter precis till vänster om ingången. På första våning, i gatuplan, finns väntrummet och där finns även förlagskontoret och förlagsförsäljning.

Behandlingsrummet samt rummet för kurser och möten finns en trappa upp. Om du är rullstolsbunden eller inte klarar av att gå i trappor finns det möjlighet att ha dessa aktiviteter på första våningen, men då måste du meddela detta i förväg.

Det finns toalett både på nedre och övre våningen, men de är inte handikappsanpassade.

Delta på distans – online i realtid

Eftersom reiki är energi och energi kan färdas via etern fungerar det alldeles utmärkt på långa avstånd. En reikibehandling går till på samma sätt med samtal före och efter själva behandlingen. Skillnaden är bara att vi möts via en skärm istället för på den fysiska platsen. Priset blir det samma som vid fysiska möten. Läs mer om reiki på distans här.

Även möten och många av kurserna fungerar bra på distans. Det sker då i realtid, online via Zoom. En del kurser går att välja som online-kurs vid anmälan, men annars kan du meddela i anmälan om du vill delta på plats eller online.

Hembesök

Om det är en lämpligare lösning för patientens bästa kan vi göra hembesök, men då tillkommer kostnader för extra tid och resor. Hör av dig för att få personlig prisuppgift.

Du är också välkommen med förfrågan om du önskar någon aktivitet på en annan plats nära dig.

Om oss

Vi har arbetat med reiki sedan 1994 under namnet Secourong HB, men 2020 ombildade vi företaget till Reiki-kliniken i Göteborg AB. Då startade vi upp en klinik i Linnéstaden och samarbetade med flera reiki-terapeuter som hyrde in sig hos oss, men tyvärr inleddes restriktionerna för covid-19 bara några veckor senare, så våra samarbetspartners droppade av och lokalen blev alldeles för stor för oss. Så när vi befriades från vårt treårs-kontrakt flyttade vi till vår nuvarande mindre lokal. Läs om oss här.

Handla på förlagskontoret

På Reiki-kliniken finns även Secourong Förlag som är specialiserat på litteratur och kursmaterial för reiki. När du handlar direkt därifrån slipper du fraktavgifter, och privatkunder kan handla för nedsatta hämtpriser. En del finns på lager, medan annat behöver beställas i förväg.

Anmälan till Reiki-klinikens aktiviteter

Anmälan till kurser, meditationer och möten

Vi behöver din anmälan till kurser och andra gruppevenemang och det finns länkar till anmälningsformuläret i vårt kalendarium, men även på de sidor där aktiviteten beskrivs. När du gjort preliminäranmälan via formuläret får du ett automatiskt bekräftelsemejl direkt. Sedan får du ett manuellt mejl inom några dagar med information om just den aktivitet du bokat, samt en anmälningsfaktura. När den är betald är din plats bokad. Vid återbud betalas avgiften inte tillbaka.

Var uppmärksam så att inte mejlen hamnat i skräpkorgen [från gun.mossbjerling@reikikliniken.se]. För att undvika det kan du lägga till mejladressen i din kontaktlista. Om du bokat dig för nybörjarkurs i reiki behövs oftast ett personligt samtal innan antagning till kursen beviljas, vilket informeras om i mejlet. Vänta i så fall med att betala in avgiften tills efter samtalet.

För fysiska kurser faktureras först endast anmälningsavgiften på 800 kr och sedan mejlas fakturan för resterande kursavgift, vilken ska betalas några dagar före kursen.

När det gäller online-kurser är rutinerna annorlunda, eftersom det ibland ska postas kursmaterial när kursavgiften är betald. Därför skickar vi ut faktura för hela kursavgiften direkt, med förfallodatum två veckor före kurs. Denna marginal behövs för att posten säkert ska komma fram före kursstart. Så eleven kan även välja att betala långt före kursen, för att få mycket tid att läsa manualen. Men det är aldrig krav på att läsa i förväg. Vid återbud av online-kurser betalas inte kursavgiften tillbaka. Skulle det ske något absolut hinder för deltagande, finns möjligheten att gå kursen vid nästa tillfälle.

Så det är alltså viktigt att du bestämmer dig för vad du vill. När du bestämt sig och anmält dig till en kurs händer det ibland att förberedande rening sätter igång redan då.

Boka behandling

I vår bokningskalender bokar du enkelt den tid du önskar. Det finns även länkar dit från varje sida som beskriver behandlingen.

Behandlingar betalas på plats med Swish, bankkort eller kontant. Du kan förstås få en faktura att betala i förskott om du önskar det. Du kan avboka senast 24 timmar före utsatt tid. Senare avbokning debiteras med halva avgiften.

Familje-rabatt

Om flera i en familj/ett hushåll vill gå en kurs tillsammans betalar endast en av dem fullt pris. Övriga betalar halva priset. Man delar då på kursmaterialet.

Repetitions-rabatt

Det är alltid värdefullt att repetera kursen, för du förhöjer dig energimässigt från den nivå du är på just då. Det kostar 500 kr per dag oavsett vad kursens ordinarie pris är. Har du gått en fysisk kurs kan du även repetera online och vice versa.

Presentkort

Du kan köpa presentkort direkt på Reiki-kliniken eller få det hemskickat via posten.

Boende

Tips på boenden nära kurslokalen:

Villa Kungssten
Dockyard Hotel

Kvalitetsäkrade kurser

På reikikurserna prioriteras kvalité, så vi tar max 6-10 deltagare beroende på vilken kurs det är. Det är viktigt att få tid för reflektioner, frågor och diskussioner. Målet är att varje elev ska bli självständig och lita på sig själv i sitt reikiutövande. Vi informerar om patientsäkerhetslagen och det ingår alltid manual och/eller bok. Reikikurserna inkluderar ett uppföljningsmöte och fortsatt support efter behov. Efteråt får eleverna skriva en kursutvärdering och vi uppmuntrar till konstruktiv kritik för att förbättra kurserna.

Patientsäkerhet

Vi på Reiki-kliniken har tystnadsplikt och lämnar inte ut någon information utan personens godkännande. Behandlingarna dokumenteras och alla journaler behandlas konfidentiellt och enligt aktuella lagar. Patienten har rätt att läsa sin journal och/eller få en kopia av den. Vi har förstås också patientförsäkring.

Enligt Patientsäkerhetslagen (2010:659) ska verksamheten årligen redogöra för patientsäkerheten. Har kan du ladda ner Reiki-klinikens patientsäkerhetsberättelse för 2023, samt Reiki-klinikens rutinbeskrivning för patientsäkerhet.

Patientfeedback

Vi välkomnar synpunkter från patienter och närstående. En direkt dialog när frågeställningar dyker upp är bäst, men ibland är det inte praktiskt möjligt och ibland kan det vara lättare att skriva ner tankarna. Här finns en blankett för patientfeedback. Du har också alltid rätt att vända dig till Patientnämnden.

Personuppgifter

Vi registrerar personuppgifter på patienter och elever, samt personer som deltagit eller visat intresse för våra aktiviteter. Uppgifterna kan inkludera namn, adress, epostadress, telefonnummer och genomförda aktiviter. Syftet är att ha kännedom om elevens behörighet när det gäller fortsättningskurser, repetitionskurser, inköp av manualer, diplom, sigill och symboler, samt att kunna förmedla relevant information till personerna.

Vissa elevregister delas till tredje part efter elevens samtycke. Syftet är att verifiera elevens utbildning och behörighet till huvudorganisationen för att eleven ska kunna handla, ansöka till fortsättningskurser, få information, samt få publicera sin lärarutbildning på respektive hemsida. Eleven kan när som helst ta tillbaka sitt samtycke och begära att raderas ur registret och/eller avsäga sig epostutskick. Detta gäller följande utbildningar:

  • Angelic Reiki®systemet delas till The Foundation of Cosmic Fire, Skottland.

Vi hanterar alla personuppgifter med största sekretess och enligt Patientdatalagen (2008:335), Dataskyddsförordningen (GDPR), och Bokföringslagen (1999:1078). 

Mer info här: hur Reiki-kliniken & Secourong Förlag behandlar personuppgifter.

Reiki är friskvård

Reikimetoden är godkänd av Skatteverket som en friskvårdsmetod, både som behandling och som utbildning för självhjälp. Det innebär att kostnaden för arbetsgivare är avdragsgill enligt de gängse reglerna, och att det då är en skattefri förmån för arbetstagaren. Ytterst är det förstås varje arbetsgivare som själv bestämmer hur arbetstagaren får använda bidraget.

Det händer också att Försäkringskassan beviljar långtidssjukskrivna att få ersättning för reikibehandlingar och reikikurser, så det kan vara värt att fråga.

Vetenskap och beprövad erfarenhet

I många länder är reiki även integrerad i vården. På denna sida finns mycket material om forskning och klinisk dokumentation om Reiki:
https://secourong.com/reiki/forskning

Praktisera seriöst

Här har vi samlat råd och information till dig som vill praktisera reiki, på hobbynivå eller i egen firma:
https://secourong.com/reiki/praktisera-seriost

Länkar

Fler tips och rekommendationer med länkar där du kan läsa vidare, bland annat om sådant vi pratar om på kurserna:
https://secourong.com/om-oss/lankar

Boka tid